De jury stelt zich voor

Op zaterdag 12 december 2020 geven de vijf deelnemers die de meeste stemmen hebben verzameld een (corona-proof) presentatie voor een onafhankelijke jury. De jury van Actie Warm Hart bestaat uit: Peter Kuipers, Emmely de Wilt en Daan Nieber. Zij stellen zich met enthousiasme aan u voor.


Peter Kuipers

Directievoorzitter van KRO-NCRV

Met Actie Warm Hart kijken we naar elkaar om. Wat versta je onder ‘omkijken naar elkaar’?
Voor mij eindigt je verantwoordelijkheid als mens niet bij jezelf, maar begint die juist bij de ander. En juist die ander kan zoveel betekenis geven aan je leven. Daarom is het ook zo belangrijk dat je aandacht besteed aan die ander. Immers in het leven gaat het niet over nemen, maar juist over geven.
>> Lees verder

Daan Nieber

Presentator en verslaggever bij KRO-NCRV.

Waarom vind je Actie Warm Hart belangrijk?
Alle acties die bijdragen aan een socialere, eerlijkere wereld verdienen aandacht en steun. Helaas kunnen we niet al die acties honoreren met een mooie donatie. Maar naast steun in de vorm van geld, zorgt Actie Warm Hart ervoor dat alle acties aandacht krijgen die ze verdienen.
>> Lees verder

Emmely de Wilt

KRO-NCRV Rradio-DJ van Het Oor Wil Ook Wat.

‘Omkijken naar elkaar’, wat versta je daaronder?
Ik vind het heel belangrijk dat we omkijken naar elkaar. Ten diepste is dat wat ons mens maakt. Ik weet nog wel dat ik pech had met mijn auto en dat er toen de hele avond een jongen bij me is gebleven om samen op de wegenwacht te wachten. En dat er toen een vrouw aan de overkant een kopje koffie kwam brengen. Ik vond dat zo lief dat ik bijna vergat dat mijn auto stuk was. Omkijken naar elkaar zit ‘m dus ook in kleine dingen. Een praatje maken met iemand waarvan je vermoedt dat diegene eenzaam is.
>> Lees verder