Op zaterdag 12 december geven de vijf deelnemers die de meeste stemmen hebben verzameld een (coronaproof) presentatie voor een onafhankelijke jury. De jury van Actie Warm Hart bestaat uit: Peter Kuipers, Emmely de Wilt en Daan Nieber. Daan stelt zich met enthousiasme aan u voor.

Daan Nieber

Presentator en verslaggever bij KRO-NCRV. Hij heeft verschillende programma’s gemaakt, zoals: Eindelijk Thuis en Van A naar B. Daarnaast is hij één van de vaste gezichten van de Keuringsdienst van Waarde.

Met Actie Warm Hart kijken we naar elkaar om. Wat versta je onder ‘omkijken naar elkaar’?
Omkijken naar elkaar is niet wegkijken, niet verwachten dat de overheid of een ander het wel oplost. Omkijken is zelf verantwoordelijkheid willen nemen omdat je hoopt dat een ander dat ook zal doen. En die verantwoordelijk kan klein of groot zijn. Van het in de gaten houden van die eenzame buurman door af en toe een praatje te maken tot het inzamelen van dekens voor vluchtelingen: omkijken naar elkaar kan op allerlei manieren.

Waarom vind je Actie Warm Hart belangrijk?
Alle acties die bijdragen aan een socialere, eerlijkere wereld verdienen aandacht en steun. Helaas kunnen we niet al die acties honoreren met een mooie donatie. Maar naast steun in de vorm van geld, zorgt Actie Warm Hart ervoor dat alle acties aandacht krijgen die ze verdienen.

Heb je nog tips voor de deelnemers om (online) stemmen te verzamelen voor hun goede doel?
Naar elkaar omkijken doe je niet voor jezelf, maar uit een oprechte betrokkenheid. Je wil verschil maken. Laat dát verschil zien.

Juryleden Emmely de Wilt en Peter Kuipers stellen zich ook graag aan u voor.