Op zaterdag 12 december geven de vijf deelnemers die de meeste stemmen hebben verzameld een (coronaproof) presentatie voor een onafhankelijke jury. De jury van Actie Warm Hart bestaat uit: Peter Kuipers, Emmely de Wilt en Daan Nieber. Emmely stelt zich met enthousiasme aan u voor.

Emmely de Wilt

Radio-DJ bij NPO Radio 2. Ze presenteert iedere zaterdag en zondag tussen 10:00 en 12:00 uur ’s ochtends Het Oor Wil Ook Wat.

Met Actie Warm Hart kijken we naar elkaar om. Wat versta je onder ‘omkijken naar elkaar’?
Ik vind het heel belangrijk dat we omkijken naar elkaar. Ten diepste is dat wat ons mens maakt. Ik weet nog wel dat ik pech had met mijn auto en dat er toen de hele avond een jongen bij me is gebleven om samen op de wegenwacht te wachten. En dat er toen een vrouw aan de overkant een kopje koffie kwam brengen. Ik vond dat zo lief dat ik bijna vergat dat mijn auto stuk was. Omkijken naar elkaar zit ‘m dus ook in kleine dingen. Een praatje maken met iemand waarvan je vermoedt dat diegene eenzaam is.

Waarom vind je Actie Warm Hart belangrijk?
Ik vind het uitstekend dat er bij Actie Warm Hart ook plek is voor kleine initiatieven die een grote impact hebben. Mensen die hun -misschien schaarse vrije tijd- wijden aan het verbeteren van de wereld zijn geweldig en ik ben blij dat we met Actie Warm Hart dit soort initiatieven hiermee kunnen aanmoedigen!

Heb je nog tips voor de deelnemers om (online) stemmen te verzamelen voor hun goede doel?

Deel je goede doel met je hele familie en vriendenkring, op alle sociale kanalen en zorg dat zoveel mogelijk mensen kunnen zien waarom jullie doel een mooi geldbedrag verdient!

Juryleden Peter Kuipers en Daan Nieber stellen zich ook graag aan u voor.