Op zaterdag 12 december geven de vijf deelnemers die de meeste stemmen hebben verzameld een (coronaproof) presentatie voor een onafhankelijke jury. De jury van Actie Warm Hart bestaat uit: Peter Kuipers, Emmely de Wilt en Daan Nieber. Peter stelt zich met enthousiasme aan u voor.

Peter Kuipers

Directievoorzitter van KRO-NCRV

Met Actie Warm Hart kijken we naar elkaar om. Wat versta je onder ‘omkijken naar elkaar’?
Voor mij eindigt je verantwoordelijkheid als mens niet bij jezelf, maar begint die juist bij de ander. En juist die ander kan zoveel betekenis geven aan je leven. Daarom is het ook zo belangrijk dat je aandacht besteed aan die ander. Immers in het leven gaat het niet over nemen, maar juist over geven.

Waarom vind je Actie Warm Hart belangrijk?
Actie Warm Hart geeft ook kleinschalige initiatieven de mogelijkheid om een mooi geldbedrag te winnen en zo, op micro-niveau, de samenleving mooier te maken. En daarmee vaak op persoonlijk niveau het verschil te maken. Het zijn kleine en grote initiatieven die mensen met elkaar in contact brengen en ze meer naar elkaar laten omkijken. Ik ben altijd enorm onder de indruk van de inspiratie van de mensen achter deze initiatieven, die dit doen uit liefde voor de ander, nooit uit eigenbelang. Dat geeft mij en ons bij KRO-NCRV ook veel energie om te laten zien wat je voor de ander kunt beteken. Geloof, hoop en liefde zijn woorden die worden omgezet in daden.

Heb je nog tips voor de deelnemers om (online) stemmen te verzamelen voor hun goede doel?
Juist in deze ingewikkelde tijden waarin fysiek elkaar opzoeken lastiger is, is het belangrijk om bereikbaar te zijn op andere manieren. We zijn ondertussen allemaal al redelijk bedreven in videobellen. Dus ga online in contact met je donateurs, je familie, je vrienden en vertel persoonlijk waarom ze op jou moeten stemmen. Maak maximaal gebruik van alle technologische mogelijkheden om stemmen te werven.

Juryleden Emmely de Wilt en Daan Nieber stellen zich ook graag aan u voor.