Veelgestelde vragen

Algemeen

Wat is Actie Warm Hart?

Actie Warm Hart is een goede doelen actie van KRO-NCRV. Met Actie Warm Hart geeft KRO-NCRV een mooi bedrag aan drie goede doelen. Doelen die op een bijzondere manier bijdragen aan een warme samenleving, waarin we omkijken naar elkaar.

Leden van KRO-NCRV kunnen een goed doel aandragen en daarmee kans maken op een donatie van € 10.000, € 5.000 of € 2.500 voor het goede doel.

Waarom vindt KRO-NCRV Actie Warm Hart belangrijk?

KRO-NCRV gelooft in een liefdevolle samenleving waarin plek is voor iedereen. Een samenleving die draait om iets minder ‘mij’, en iets meer ‘wij’. Een samenleving waarin we naar elkaar omkijken.

KRO-NCRV steunt met Actie Warm Hart goede doelen die op een bijzondere manier bijdragen aan een warme samenleving. Steun door middel van aandacht en door kans te maken op een mooie donatie. Zo maken we samen onze samenleving een stukje mooier.

Hoe werkt Actie Warm Hart?

Actie Warm Hart bestaat uit 3 stappen:

  1. Goed doel aanmelden – 23 juni t/m 31 augustus 2020
  2. Stemmen werven – 10 september t/m 14 november 2020
  3. Jurering – 12 december 2020

Stap 1: goed doel aanmelden
Leden van KRO-NCRV kunnen tot en met 31 augustus 2020 hun goede doel aanmelden. Dit kan via de website van Actie Warm Hart, warmhart.kro-ncrv.nl/aanmelden. Bent u nog geen KRO-NCRV lid, maar wilt u wel een goed doel aanmelden? Geen probleem. Het lidmaatschap van KRO-NCRV kost slechts € 6,- per jaar en direct nadat u lid bent geworden, kunt u een goed doel indienen voor de actie. Ontdek de voordelen van het KRO-NCRV lidmaatschap en word lid via warmhart.kro-ncrv.nl/aanmelden

Als uw goede doel is aangemeld, wordt beoordeeld of het voldoet aan de voorwaarden voor deelname. Binnen twee weken na aanmelding ontvangt u bericht of uw goede doel voldoet aan de voorwaarden.

Zie de voorwaarden voor deelname op warmhart.kro-ncrv.nl/actievoorwaarden.

Stap 2: stemmen werven

Is uw inzending goedgekeurd? Dan maken wij voor uw goede doel een actiepagina aan op warmhart.kro-ncrv.nl. Vanaf 10 september 2020 kunt u via deze actiepagina stemmen verzamelen voor uw goede doel. Dit kan tot en met 14 november 2020.

Stap 3: jurering

Op donderdag 26 november 2020 worden de vijf goede doelen met de meeste stemmen bekend gemaakt op de website van Actie Warm Hart. Deze top vijf wordt uitgenodigd voor een presentatie over hun goede doel op zaterdag 12 december 2020. Deze presentaties worden beoordeeld door een onafhankelijke KRO-NCRV jury. Daarna worden de drie winnaars bekend gemaakt tijdens de prijsuitreiking.

Aan welke voorwaarden moet mijn goede doel voldoen?

Uw goede doel moet aan een aantal voorwaarden voldoen. Deze voorwaarden en andere belangrijke informatie vindt u in de spelregels. U kunt deze vinden op onze site warmhart.kro-ncrv.nl/actievoorwaarden

Hoe houden jullie mij op de hoogte van Actie Warm Hart?

U wordt via onze website warmhart.kro-ncrv.nl en via de e-mail op de hoogte gehouden over Actie Warm Hart.

Waarom moet mijn goede doel een ANBI-status hebben?

Omdat wij zijn gebonden aan wet- en regelgeving om de actie eerlijk te laten verlopen, is het een vereiste dat uw goede doel een ANBI-status heeft.

Waarom moet ik mijn NAW- en contactgegevens achterlaten bij het stemmen?

Voor het uitbrengen van uw stem, worden uw (contact)gegevens gevraagd. Dit vragen wij enkel ter controle, zodat het stemmen eerlijk verloopt. Uw (contact)gegevens worden niet voor andere doeleinden ingezet of gebruikt.

Stap 1: hoe meld ik een goed doel aan?


Waarom mogen alleen leden van KRO-NCRV een goed doel indienen?

KRO-NCRV organiseert Actie Warm Hart voor haar verenigingsleden. Het lidmaatschap van KRO-NCRV kost slechts € 6,- per jaar en direct nadat u lid bent geworden, kunt u een goed doel indienen voor de actie. Ontdek de voordelen van het KRO-NCRV lidmaatschap en word lid via warmhart.kro-ncrv.nl/aanmelden


Hoe meld ik een goed doel?

Leden van KRO-NCRV kunnen tot en met 31 augustus 2020 hun goede doel aanmelden. Dit kan via de website van Actie Warm Hart, warmhart.kro-ncrv.nl/aanmelden. Bent u nog geen KRO-NCRV lid, maar wilt u wel een goed doel aanmelden? Geen probleem. Het lidmaatschap van KRO-NCRV kost slechts € 6,- per jaar en direct nadat u lid bent geworden, kunt u een goed doel indienen voor de actie. Ontdek de voordelen van het KRO-NCRV lidmaatschap en word lid via warmhart.kro-ncrv.nl/aanmelden

Als uw goede doel is aangemeld, wordt beoordeeld of het voldoet aan de actievoorwaarden voor deelname. Binnen twee weken na aanmelding ontvangt u bericht of uw goede doel voldoet aan de voorwaarden.

Zie de voorwaarden voor deelname op warmhart.kro-ncrv.nl/actievoorwaarden.

Tot wanneer kan ik een goed doel aanmelden?

Een goed doel aanmelden kan tot en met 31 augustus 2020.


Stap 2: stemmen


Moeten mensen die stemmen ook lid zijn van KRO-NCRV?

Nee, mensen die op uw goede doel willen stemmen hoeven geen lid te zijn van KRO-NCRV. Zij kunnen via de persoonlijke actiepagina van het goede doel, op de website van Actie Warm Hart, heel eenvoudig hun stem uitbrengen.
Wel is het zo, dat als zij besluiten om ook lid te worden van KRO-NCRV via Actie Warm Hart, dat KRO-NCRV een bedrag van € 10,- per nieuw lid overmaakt naar uw goede doel.

Wie mogen er stemmen?

Iedereen, woonachtig in Nederland, vanaf 16 jaar en ouder mag stemmen op het goede doel dat hij of zij een warm hart toedraagt.

Er kan maar één keer per persoon gestemd worden. KRO-NCRV telt per persoon dus één stem. Stemcomputers en robotstemmen worden niet meegerekend (ongeldige stemmen).

Een stem is alleen geldig wanneer u deze bevestigt door middel van het klikken op de bevestigings-link in de e-mail van KRO-NCRV die u direct na het stemmen ontvangt.

Tot wanneer kan er gestemd worden?

Stemmen kan van 10 september tot en met 14 november 2020.


Stap 3: prijsuitreiking

Wanneer worden de winnaars bekendgemaakt?

De vijf winnaars met de meeste stemmen worden op 26 november 2020 bekend gemaakt. Alle deelnemers ontvangen deze informatie per e-mail en de uitslag wordt ook op de website van Actie Warm Hart geplaatst.

Op basis van welke criteria kiest de jury de winnaars?

De goede doelen moeten voldoen aan het volgende:

  • Sociale betrokkenheid
  • Authenticiteit
  • Uitvoerbaarheid
  • Integriteit.

Verder wordt er gekeken naar de motivatie van de aanbrenger en in hoeverre het goede doel past bij KRO-NCRV. Wilt u meer weten over de criteria? Ga dan naar warmhart.kro-ncrv.nl/actievoorwaarden.


Wie is de jury van Actie Warm Hart?


De jury wordt voorafgaand aan de selectie bekend gemaakt en bestaat uit drie personen. Zij zijn geen van allen verbonden aan één van de ingezonden goede doelen.