Back

Stichting Friends of Young Bethlehem (FofYB)

Stichting Friends of Young Bethlehem (FofYB) profielFoto
Aangedragen door:
w.m. zaaijer-bijleveld
Stem op dit doel
Omschrijf in drie regels de missie van uw goede doel
In Bethlehem op de bezette Westelijke Jordaanoever groeien jongeren op in moeilijke omstandigheden. Het Arab Educational Institute (AEI) leert middels naschools groepswerk deze jeugd -met zowel een christelijke als een moslim achtergrond- begrip te hebben voor elkaar en te leven vanuit "sumud", dat betekent vanuit eigen kracht en niet vanuit haat.
Waar zal het geld aan besteed worden?
FofYB wil graag in 2021 Zomerworkshops financieel mogelijk maken voor het AEI, aangezien de meeste jongeren tijdens de lange zomervakantie Bethlehem niet uit kunnen.
Wat is uw reden om dit goede doel aan te melden?
FofYB wil graag aandacht vragen voor dit interreligieuze werk van het AEI hetgeen baanbrekend is in de Arabische wereld. Zo stonden zij aan de wieg van een interreligieus leerproject op 12 christelijke scholen, destijds gesteund door Kerk in Actie. Thans is dat uitgegroeid tot 30 (ook Staats-) scholen onder de naam 'Çitizenship and Diversity: Christian=Moslim Living Together'.
Website:
https://www.fofyb.org
Aantal stemmen:
111
Stichting Friends of Young Bethlehem (FofYB)
Stichting Friends of Young Bethlehem (FofYB)

Stem & steun

Stem via de onderstaande button op dit goede doel. Met uw stem maken zij kans op een donatie van € 2.500, € 5.000 of € 10.000!

Stem op dit doel

Word lid & steun direct

Nog geen lid van KRO-NCRV? Word lid en wij doneren € 10,- aan dit goede doel.

Lid worden & steunen