Back

Stichting Kinderen Karuna Jabalpur

Stichting Kinderen Karuna Jabalpur profielFoto
Aangedragen door:
MJ Maljers
Let op: De actie is voor dit jaar afgelopen. Het is niet meer mogelijk om te stemmen.
De goede doelen met de meeste stemmen zijn bekend.

Omschrijf in drie regels de missie van uw goede doel
Karuna betekent Zorg met Compassie. SKKJ wil bijdragen aan het welzijn van zorgbehoevende kinderen in India. Meer specifiek: kinderen met een veelal meervoudige beperking die wonen in een kinderhuis in Jabalpur. Deze kinderen zijn ooit voor adoptie afgestaan maar nooit geadopteerd. SKKJ trekt zich hun lot aan en wil ze een fijn, betekenisvol bestaan geven. Dat geldt ook voor vijf meisjes die hier met een pleegmoeder wonen en waarvoor SKKJ zorgt, onder meer door ze een opleiding te laten volgen zodat ze voor hun eigen bestaan kunnen zorgen.
Waar zal het geld aan besteed worden?
Het huis waar de kinderen en meisjes wonen wordt opgeknapt. En heeft daarna nieuwe meubels en verdere spullen voor de inrichting nodig. Ook is er geen betrouwbaar vervoer voor deze kinderen. We sparen dus om een auto aan te kunnen schaffen. Recentelijk heeft een aantal meisjes een ongeluk gehad met de riksja. Een van hen hield er een verbrijzelde voet aan over. Veiliger vervoer is dus nodig, waarin ook een rolstoel past. Door Corona is het levensonderhoud veel duurder geworden; een extra bijdrage hieraan is hard nodig. en tot slot: de meisjes die in het huis wonen kunnen niet naar school. Als we hen een tablet kunnen geven dan kunnen zij ook online lessen volgen en doorgaan met hun opleiding.
Wat is uw reden om dit goede doel aan te melden?
SKKJ is een kleine stichting, gerund door vrijwilligers die voor deze kinderen willen zorgen. De meeste bestuursleden hebben zelf ooit een kindje geadopteerd uit India. Ik vind het heel mooi dat zij zich ook verantwoordelijk voelen voor de kinderen die niet geadopteerd konden worden. Daarom ben ik lid geworden van het bestuur (ik heb geen kindje geadopteerd). Niemand steunt de stichting structureel en het is best moeilijk om elk jaar de kosten bij elkaar te sprokkelen. Deze prijs zou een aantal goede en noodzakelijke verbeteringen in het leven van deze kinderen snel mogelijk maken. De lijntjes zijn kort, dus al het geld komt gegarandeerd goed terecht. Daarom heb ik een warm hart voor SKKJ! U ook?
Website:
www.skkj.nl
Aantal stemmen:
450
Stichting Kinderen Karuna Jabalpur
Stichting Kinderen Karuna Jabalpur