Back

Stichting Mariëtte's Child Care

Stichting Mariëtte's Child Care profielFoto
Aangedragen door:
Sandy Hof-Teeuwen
Stem op dit doel
Omschrijf in drie regels de missie van uw goede doel

Stichting Mariëtte's Child Care ondersteunt het werk van de Nederlandse Mariëtte en Moses in Ghana, die een eigen kindertehuis, basisschool en middelbare school hebben gebouwd in Sunyani, Ghana.

Waar zal het geld aan besteed worden?
Steun is hard nodig voor het kindertehuis Hanukkah in Ghana, waar ruim veertig kinderen verblijven van 0 tot 17 jaar. Voor eten, drinken, onderhoudskosten, elektriciteits- en ziekenhuiskosten, maar ook de kosten voor onze Circle of Life (basis)school en Junior High School is jaarlijks minimaal 125.000 euro nodig om deze kosten te dekken.
Wat is uw reden om dit goede doel aan te melden?
Het werk dat Mariëtte doet is ongelofelijk. Zij vertrok in 2004 op 19 jarige leeftijd naar Ghana om als vrijwilliger in een weeshuis te werken. Daar ontmoette zij Moses Asagbo, een Ghanese pastor. Twee jaar later zijn zij getrouwd en hebben ze in het plaatsje Sunyani in Ghana, hun eigen kindertehuis 'Hanukkah' opgezet. Mariëtte en Moses zijn er op gericht om hulpbehoevende kinderen onderdak, voeding, medische zorg, onderwijs en indien mogelijk op termijn een zelfstandig bestaan te geven. Zij hebben de zorg voor meer dan veertig kinderen tussen de 0 en 17 jaar op zich genomen. Kindertehuis Hanukkah wordt ondersteund en gefinancierd door Stichting Mariëtte's Child Care. De mensen, waaronder het bestuur, die voor deze stichting werken, doen dit geheel belangeloos. Zes jaar geleden kwam hun volgende droom uit; een basisschool (Circle of Life School) te bouwen bij het kindertehuis voor de kinderen uit het kindertehuis en de omgeving van Sunyani. En vorig jaar is hun nieuw gebouwde Junior High School in gebruik genomen. Dit is allemaal mogelijk gemaakt dankzij de donaties die Stichting Mariëtte's Child Care heeft mogen ontvangen.
Website:
http://mchildcare.nl
Aantal stemmen:
878
Stichting Mariëtte's Child Care
Stichting Mariëtte's Child Care

Stem & steun

Stem via de onderstaande button op dit goede doel. Met uw stem maken zij kans op een donatie van € 2.500, € 5.000 of € 10.000!

Stem op dit doel

Word lid & steun direct

Nog geen lid van KRO-NCRV? Word lid en wij doneren € 10,- aan dit goede doel.

Binnenkort beschikbaar