Back

Toon uw hart voor Rogiers baanbrekende levenswerk!

Toon uw hart voor Rogiers baanbrekende levenswerk! profielFoto
Aangedragen door:
RJA Veltrop
Stem op dit doel
Omschrijf in drie regels de missie van uw goede doel
Dankzij een harttransplantatie heeft onderzoeker Rogier Veltrop een zeldzame progressieve ziekte overleefd. Uit dankbaarheid voor dit ‘tweede leven’ werkt hij met hart en ziel aan zijn missie: het ontwikkelen van een behandeling die hart- en vaatziekten daadwerkelijk geneest.
Waar zal het geld aan besteed worden?
Rogier is er al in geslaagd om, vanuit een buisje bloed van patiënten, persoonlijke DNA-gecorrigeerde stamcellen te maken, die hij vervolgens kan veranderen in kloppende hartcellen! Deze hartcellen geven ons gedetailleerde informatie over het ziektebeeld van de patiënt. Deze aanvraag draait om het vervolgonderzoek, waarbij Rogier zoveel mogelijk verschillende hartcellen wil bestuderen en zo meer inzicht te verkrijgen in hoe hartziekten precies processen verstoren. Ook wil hij onderzoeken of deze patiënt-specifieke hartcellen mogelijk de basis kunnen vormen voor een nieuwe, baanbrekende behandeling. Bij deze behandeling worden de kapotte en zieke delen van het hart vervangen door nieuwe gezonde eigen cellen waardoor de patiënten hun leven terug kunnen krijgen!
Wat is uw reden om dit goede doel aan te melden?
Mensen met een donorhart hebben helaas een beperkte levensverwachting en Rogier wil in de tijd die hem nog rest, het verschil voor andere hartpatiënten kunnen maken. Daarom wil hij, mede uit naastenliefde, iets concreets betekenen voor medepatiënten. Het zou geweldig zijn als hij zijn belangrijke onderzoek kan voortzetten en hartfalen bij de bron kan aanpakken.
Website:
https://www.umcrowd.nl/project/from-the-heart-support-rogier-s-lifechanging-work
Aantal stemmen:
462
Toon uw hart voor Rogiers baanbrekende levenswerk!
Toon uw hart voor Rogiers baanbrekende levenswerk!

Stem & steun

Stem via de onderstaande button op dit goede doel. Met uw stem maken zij kans op een donatie van € 2.500, € 5.000 of € 10.000!

Stem op dit doel

Word lid & steun direct

Nog geen lid van KRO-NCRV? Word lid en wij doneren € 10,- aan dit goede doel.

Lid worden & steunen